سفارش تبلیغ
صبا ویژن
1 2 >

بررسی موقعیت شغلی و معرفی رشته کاردرمانی

بازار کار رشته کاردرمانی

بازار کار رشته کاردرمانی

برای کسب هرگونه اطلاعات درباره بازار کار رشته کاردرمانی با مشاوران مرکز سبزتدریس تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت در سراسر کشور – 9099071647

از زمانی که جنین شروع به رشد می کند تا پایان عمر ممکن است دچار ضایعه و آسیبهایی شود ، مانند ضایعه ی حسی ، روانی ، مغزی ، نخاعی و … برخی از آن ها شامل ، قطع عضو – کم بینایی – نابینایی – افسردگی – روانپریشی – عقب ماندگی های ذهنی و … این اسیبهایی که افراد با آن مواجه می شوند باعث می شود که نسبت به افراد دیگر و هم سن و سال های خود توانایی هایشان را از دست بدهند و دچار مشکلاتی شوند ، در این موارد هست که می بایست مداخلات درمانی صورت گرفته و به بهبود و یا بهتر شدن اوضاع جسمی و یا روحی افراد کمک رسانی شود. یک کاردرمانگر وظیفه دارد که با استفاده از توانمند کردن مهارتهای فرد ، استفاده از تکنولوژی های کمکی ، مشاوره های فردی و خانوادگی و … به یاری این افراد بیاید. رشته ی کاردرمانی یک رشته ی مقدس است که به افرادی اینچنینی که ما آن ها را معلول می دانیم شوق زیستن ، انگیزه ی زندگی ، استقلال فردی می بخشد.

در این مقاله مرکز مشاوره تحصیلی سبزتدریس قصد دارد که شما را با این رشته بسیار محبوب آشنا نماید ، چنانچه شما قصد دارید که این رشته را در دانشگاه ادامه تحصیل دهید در ابتدا می بایست سوال مهمی را از خود بپرسید ، آیا رشته ی کاردرمانی مناسب شماست ؟ آیا از توانایی های مورد نیاز این رشته برخوردارید ؟ ایا روحیه ی مناسبی که این رشته می طلبد در وجود شما هست ؟ و سوالی دیگری از این دست می تواند شما را با این موضوع که رشته ی کاردرمانی مناسب شماست یا نه مطلع کرده و در انتخاب رشته ی صحیح و شغل مناسب به شما کمک بزرگی نماید.

در تعریف رشته کار درمانی باید بگوییم که یکی از رشته های علوم توانبخشی است که هدف آن بررسی و ارزیابی توانایی ها و ناتوانی هایی بیمار می باشد ، یک کاردرمانگر براساس تشخیص و معرفی پزشک ، درمان جسمانی و روانی بیماران را برعهده گرفته و به آن ها در عملکرد بهتر و تقویت توانمندی هایشان یاری می رساند.

آیا رشته کاردرمانی مناسب شماست ؟ در ابتدا می بایست توانایی های خود را کشف کنید! اگر شما به بیمارانی که دارای معلولیت های مختلفی هستند علاقه مندید و دوست دارید که در زندگی آن ها نقشی داشته و به بهبود عملکرد آن ها کمک کنید ، اگر شما به تمامی انسان ها ، از هر قشر و رنگ و جنسی علاقه مندید ، اگر دارای صبر و حوصله ی فراوان و در ارتباط بودن با بیماران مختلف را دارید ، اگر دارای خلاقیت و ابتکار عمل هستید ، و از وضعیت روحی و جسمی مناسبی برخوردارید می توانید رشته ی کاردرمانی را به عنوان رشته ی تحصیلی و شغل آینده خود انتخاب نمایید.

تحصیل در رشته ی کاردرمانی 

در حال حاضر امکان تحصیل این رشته در مقاطع کارشناسی‌ پیوسته‌ و کارشناسی‌ ارشد ناپیوسته‌ و دکتری وجود دارد و علاقه مندان می توانند این رشته را تا دکتری ادامه دهند اما توجه داشته باشید که در مقطع کارشناسی ، این رشته دارای گرایش نمی باشد و دانشجویان در 128 واحد درسی که به صورت 20 واحد دروس عمومی ، 28 واحد دروس پایه ، 56 واحد دروس اختصاصی ، 24 واحد کارآموزی تحصیل می نمایند. 

همچنین گرایش های مقطع کارشناسی ارشد کاردرمانی شامل : مدیریت توانبخشی، علوم تشریح، اپیدمیولوژی، انفورماتیک پزشکی،نانو تکنولوژی پزشکی، آمار زیستی، فناوری اطلاعات سلامت،مدیریت خدمات بهداشت درمانی، تاریخ علوم پزشکی، آموزش پزشکی می باشد. 

دروس عمومی رشته کاردرمانی در مقطع کارشناسی :مبانی نظری اسلام –  اخلاق اسلامی – انقلاب اسلامی-  تاریخ و تمدن اسلامی-  آشنایی با منابع اسلامی – ادبیات فارسی – زبان عمومی – تربیت بدنی 1 و 2
دروس پایه ی رشته کاردرمانی در مقطع کارشناسی :  فیزیولوژی اعصاب -آناتومی سر و گردن و تنه – آناتومی سطحی – روانشناسی مرضی – مقدمه ای بر روانپزشکی کودک – بیماری های داخلی – آشنایی با مبانی آزمایشات پاراکلینیک -فیزیولوژی عمومی – آناتومی اندام ها -آناتومی سیستم اعصاب – روانشناسی رشد – مقدمه ای بر روانپزشکی – مقدمه ای بر ارتوپدی – نورولوژی -کمک های اولیه -آمار
دروس تخصصی رشته ی کاردرمانی در مقطع کارشناسی :  ساخت انواع اسپلینت – سمینار – مدیریت کاردرمانی – فعالیت های روزمره زندگی – فعالیت های هدفمند و تجزیه و تحلیل آنها 1 و 2 و 3 و 4 – رشد کودک – وسایل کمکی و اعضای مصنوعی در کاردرمانی – بازی و تفریح در کاردرمانی – جامعه شناسی در کاردرمانی – تکنیک های حرکت درمانی – گروه و روابط بین فردی – زبان تخصصی – مبانی کاردرمانی و توانبخشی – تئوری فعالیت – کینزیولوژی و بیومکانیک 1 و 2 و 3 – ارزشیابی عضلانی و اندازه گیری دامنه حرکتی مفاصل – کاردرمانی در بیماری های کودکان – کاردرمانی در اختلالات روانی اجتماعی 1 و 2 – کاردرمانی در عقب ماندگی ذهنی – مقدمه ای بر روش تحقیق در کاردرمانی – مشاوره در کاردرمانی
دروس کاراموزی رشته ی کاردرمانی درمقطع کارشناسی :کارآموزی در عرصه (مشاهده بالینی روانی) – کارآموزی در عرصه روان 1 و 2 – کارآموزی در عرصه مستقل – کارآموزی در عرصه (مشاهده بالینی جسمانی) – کارآموزی در عرصه جسمانی 1و 2 و 3

بازار کار و موقعیت شغلی رشته ی کاردرمانی

رشته ی کاردرمانی رشته ای سخت در عین حال با لطافت می باشد ، فارغ التحصیلان این رشته می بایست در طی دوران تحصیل به افزایش توانمندی ها و مهارت های خود بپردازند و تجربیات کاری کسب نمایند تا بتوانند شغلی مناسب برای خود بیابند ، یک دانشجوی رشته ی کاردرمانی می تواند پس از پایان تحصیلات خود در حیطه هایی که برایتان عنوان می کنیم فعالیت نماید.1- کودکان مبتلا به اختلالات روانپزشکی و مشکلات و عقب ماندگی ذهنی ( اختلالات نقص توجه – بیش فعالی  -اختلالات رشدی – اضطراب و لجبازی و …)  2-  کودکان مبتلا به انواع معلولیت های جسمانی – حرکتی (ضایعات نخاعی ، ضربه و آسیب مغزی – اخت – لالات رشدی و تعادلی – قطع عضو و …)  3 – کودکان مبتلا به انواع مشکلات و محرومیت های حسی (کم شنوایی ، نابینایی و کم بینایی و …) 4- بزرگسالان مبتلا به انواع اختلالات و مشکلات و معلولیت های روانی (افسردگی و اضطراب – هذیان ، اسکیزوفرنیا و … )  5- بزرگسالان مبتلا به انواع اختلالات نورولوژیک (سکته قلبی و سکته مغزی – شکستگی و در رفتگی و قطع عضو و … ) 6- حیطه ی سالمندان 7- فعالیت مربوط به بیماری سرطان ، ایدز ، هموفیلی ، سوختگی و …
همچنین فارغ التحصیلان این رشته می توانند در  مراکز کار درمانی، بیمارستان های توانبخشی و روانی،،بهزیستی، درمانگاه ها ،سرای سالمندان ، مراکز آموزش حرفه ای معلولین ،مدارس کودکان استثنایی، مراکز تحقیقاتی و مؤسسات پژوهشی،مراکز نگهداری عقب مانده های ذهنی  و… فعالیت نمایند و حتی امکان تاسیس مطب خصوصی نیز برایشان فراهم می باشد.

دانشگاه های ارائه دهنده ی رشته ی کاردرمانی 

  • دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
  • دانشگاه علوم پزشکی شیراز
  • دانشگاه علوم پزشکی زنجان
  • دانشگاه علوم پزشکی مازندران
  • دانشگاه علوم پزشکی تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی اراک
  • دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران
  • دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور
  • دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • دانشگاه علوم پزشکی سمنان

کشورهایی که در رشته ی کاردرمانی برای ادامه تحصیل مناسبند شامل :

-آمریکا

-استرالیا

-سوئد

–کانادا

شما می توانید برای آشنایی بیشتر با شرایط تحصیل در آمریکا – شرایط تحصیل در کانادا – شرایط تحصیل در سوئد – تحصیل پزشکی در آلمان روی لینک ها کلیک نمایید. 

برای کسب هرگونه اطلاعات درباره بازار کار رشته کاردرمانی با مشاوران مرکز سبزتدریس تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت در سراسر کشور – 9099071647
 

منبع: بازار کار رشته کاردرمانی

 


اولین دیدگاه را شما بگذارید بازار کار رشته ها ، معرفی رشته ها ، انتخاب رشته تجربی ،

  

بررسی بازار کار و معرفی رشته زبان انگلیسی

بازار کار رشته زبان انگلیسی

بازار کار رشته زبان انگلیسی

 برای کسب هرگونه اطلاعات درباره بازار کار رشته زبان انگلیسی با مشاوران مرکز سبزتدریس تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت در سراسر کشور – 9099071647

اگر شما علاقه مند به رشته زبان انگلیسی هستید می بایست قبل از انتخاب رشته اطلاعاتی صحیح و جامع در زمینه ی این رشته کسب نمایید. توصیه ی ما به شما این است که در همین ابتدا اولین سوال مهم را از خود بپرسید ، اینکه آیا رشته زبان انگلیسی مناسب من است ؟ ایا من توانایی های مورد نیاز رشته زبان انگلیسی را دارم ؟ این رشته احساس رضایت و خرسندی را برای من فراهم می کند ؟ و سوالاتی از این دست می تواند شما را برای انتخاب بهتر یاری نماید. در این مقاله قصد نداریم که درباره انتخاب رشته صحبت نماییم اما نکته ی مهمی که لازم دانستیم بگوییم این است که برای انتخاب هر رشته ای پس از علاقه به توانایی های خود فکر کنید ، اینکه شما در چه زمینه هایی موفق تر عمل می کنید و چه مهارت هایی را دوست دارید کسب کنید بسیار مهم است ! برخی خیال می کنند چون در کنکور رتبه ی خوبی کسب می کنند می توانند رشته های پر طرفداری مانند پزشکی یا دندانپزشکی را انتخاب نمایند، درست است شما می توانید این رشته را ادامه تحصیل دهید ، اما آیا این رشته مناسب شماست ؟ ایا در طی دوران تحصیل پشیمان و خسته نخواهید شد؟ پس مهم تر از علاقه و رتبه ی شما در کنکور توانمندی شماست! این ها مقدماتی بود که برای آشنایی با رشته ی زبان انگلیسی برای شما بیان نمودیم ، در این مقاله ما به معرفی رشته زبان انگلیسی و فرصت های شغلی آن در جامعه ی ایران می پردازیم . امید است با خواندن این مطالب قدم کوچکی برای آگاهی شما و انتخاب رشته صحیح شما برداشته باشیم ، برای رسیدن به این هدف تا پایان این مقاله ما را همراهی نمایید و چنانچه پاسخ سوالات خود را نیافتید می توانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی سبزتدریس تماس حاصل نموده و از راهنمایی های آنان بهره مند گردید.

 نگاهی عمیق به رشته زبان انگلیسی 

رشته ی زبان انگلیسی از رشته های بسیار محبوب و پر طرفدار در گروه آزمایشی علوم انسانی است و شاید یکی از دلایلی که باعث پر طرفدار بودن این رشته در کشور ما شده است تسلط کم ایرانیان در زبان انگلیسی می باشد. در هر جامعه ی زمانی که به موضوعی کمتر اهمیت داده شود جوانان و علاقه مندان به سمت آن موضوع قدم بر می دارند و رشته زبان انگلیسی از این قاعده مسثنی نیست . امروز ما شاهد آن هستیم که اکثریت دانشجویان به سمت آموزش زبان های خارجی مانند فرانسه و انگلیسی می پردازند و جمله ی معروفی وجود دارد که می گوید کسی که دو زبان را بداند در حکم دو نفر است و چه خوب است آموزش زبان های خارجی در کشور ما فراگیر تر گردد.

شما می توانید رشته ی زبان انگلیسی را در ایران تا مقطع دکتری ادامه بدهید و همچنین رشته زبان انگلیسی در کشور ما بیشتر در شرکت ها و در موسسات مورد استفاده قرار می گیرد تا شاخه های دیگر کنکور زبان مانند فرانسه و، روسی و … بنابراین اگر در کنکور زبان ، رشته زبان انگلیسی را انتخاب نمودید می توانید به راحتی وارد بازار کار شده و کسب درآمد نمایید اما به شرطی که مهارت های خود را در این رشته بال و پر دهید.

با توجه به سوالی که در قسمت مقدمه بیان کردیم آیا رشته زبان انگلیسی مناسب شماست ؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که در مقطع کارشناسی نیازی به سطح زبان انگلیسی عالی نیست اما در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری می بایستی سطح زبان انگلیسی شما بسیار عالی باشد و یا به قولی حرفی برای گفتن در این زمینه داشته باشید. علاوه بر آن باید توجه داشته باشید کهآیا هدف شما از ادامه تحصیل در رشته ی زبان انگلیسی رسیدن به سطح بالاتر ی در زبان انگلیسی است و یا صرفا جهت تقویت این زبان قصد واردشدن به این رشته را دارید ؟ در ابتدا به این سوال پاسخ دهید ! اگر تنها برای تقویت زبان وارد این رشته می خواهید شوید ، اشتباه نکنید !  زیرا که برای تقویت زبان انگلیسی نیازی به تحصیل در مقاطع مختلف این رشته ندارید و می توانید در منزل و موسسات آموزشی این کار را انجام بدهید اما اگر شما  قصد دارید که به تدریس حرفه ای زبان انگلیسی در مدارس و دانشگاه و همچنین فعالیت های تجربی و تحقیقاتی در عرصه زبان در سطوح مختلف بپردازید و یا می خواهید به عنوان کارشناسی حرفه ای زبان انگلیسی که دارای مدرک دانشگاهی است فعالیت های سازنده و پر درآمد و تخصصی انجام دهید در این زمان است که این رشته و گرایش های آن را از کارشناسی تا دکترا به شما توصیه می نماییم.

گرایش های رشته زبان انگلیسی و موقعیت های شغلی آن ها

  •  گرایش آموزش زبان انگلیسی : در این گرایش به دانشجویان نحوه آموزش و تدریس زبان انگلیسی در رده های مختلف سنی داده می شود. اگر شما دانشجوی این گرایش هستید و یا می خواهید به تازگی در این گرایش تحصیل نمایید باید بدانید که فرصت های شغلی این رشته مناسب است و همیشه به مدرس زبان انگلیسی در مراکز مختلف آموزشی نیازمند هستند و شما نگران آینده شغلی خود نباشید اما به شرطی که در تدریس و آموزش زبان توانایی بسیاری را کسب نمایید.
  •  گرایش مترجمی زبان انگلیسی : در این گرایش به دانشجویان آموزش تخصصی کار بر روی ترجمه متون عمومی ، تخصصی زبان انگلیسی داده می شود و علاوه بر آن هدف از ارائه ی این گرایش و آموزش تخصصی آن آمادگی دانشجویان برای ترجمه مطالب ادبی و غیر ادبی می باشد. امکان تحصیل این گرایش تا مقطع دکتری وجود دارد و چنانچه می خواهید در بازار کار این رشته مشغول به کار شوید باید بدانید که در صورتی که تسلط کافی بر روی ترجمه متون داشته باشید در موسسات مختلف می توانید کسب درآمد نمایید.
  •  گرایش ادبیات زبان انگلیسی: در این گرایش محبوب دانشجویانی باید وارد شوند که به ادبیات و مطالعه ی ادبیات کهن و جدید غرب تمایل داشته باشند و علاوه بر آن داشتن حوصله و دقت نیز بسیار لازم می باشد ، اگر شما به متون ادبی علاقه مند نیستید بهتر است دست به انتخاب این گرایش نزنید زیرا که نمیتوانید از پس کلمات سنگین متون ادبی بربیایید و دلزده می شوید. همچنین بازار کاری که گرایش ادبیات زبان انگلیسی دارد همانند گرایش های دیگر است و فارغ التحصیلان آن امکان فعالیت در مشاغلی که مربوط به گرایش های دیگر است را نیز دارند.
از دیگر فرصت های شغلی رشته زبان انگلیسی می توانیم به معلم – مترجم -کارمند آژانس مسافرتی- راهنمای گردشگری – فعالیت در هیأت علمی در دانشگاه‌ ها، مراکز علمی و پژوهشی و مراکز آموزش عالی -همکاری با صدا و سیما – کار در سفارت خانه ها – همکاری با وزارت خارجه- ترجمه و چاپ کتب به زبان انگلیسی – تاسیس کمپین های تبلیغاتی – ترجمه‌ متون ادبی،-شعر – نمایشنامه و ... اشاره نماییم.

تحصیل در رشته ی زبان انگلیسی

دانشجویان رشته زبان انگلیسی در سه گرایشی که برایتان عنوان نمودیم زبان و ادبیات انگلیسی، مترجمی زبان انگلیسی و دبیری زبان انگلیسی در 135 واحد درسی که به صورت 18 واحد دروس عمومی – 76 واحد دروس پایه و اصلی – 41 واحد دروس تخصصی ادامه تحصیل می دهند و همچنین برای تحصیل در مقاطع بالاتر شما می توانید تا مقطع دکتری ادامه تحصیل داده و در کارشناسی ارشد یکی از گرایش های ادبیات انگلیسی، آموزش زبان انگلیسی و زبان‌ شناسی و در دکتری گرایش های ادبیات انگلیسی ، آموزش زبان انگلیسی و زبان‌شناسی را انتخاب نمایید.

دانشگاه های ارائه دهنده ی رشته زبان انگلیسی

  • دانشگاه ولایت ایرانشهر
  • دانشگاه ولی عصر
  • دانشگاه سیستان و بلوچستان
  • دانشگاه کردستان
  • دانشگاه غیرانتفاعی البرز
  • دانشگاه غیرانتفاعی باقرالعلوم
  • دانشگاه غیرانتفاعی چابهار
  • دانشگاه غیرانتفاعی خیام
  • دانشگاه خلیج فارس بوشهر
  • دانشگاه غیرانتفاعی اشرفی اصفهانی
  • دانشگاه غیرانتفاعی شیخ بهایی
  • دانشگاه صنعتی شاهرود
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه شهید باهنر
  • دانشگاه کوثر بجنورد
  • دانشگاه شهید چمران
  • دانشگاه شهید مدنی
  • دانشگاه گلستان
  • دانشگاه گیلان
  • دانشگاه لرستان
  • دانشگاه مازندران
  • دانشگاه ملایر
  • دانشگاه نیشابور
  • دانشگاه اراک
  • دانشگاه ایلام
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه ارومیه
  • دانشگاه الزهرا
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه سبزوار
  • دانشگاه رازی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه سمنان
  • دانشگاه شیراز
  • دانشگاه فردوسی
  • دانشگاه قم
  • دانشگاه کاشان
  • دانشگاه گنبد
  • دانشگاه زنجان
  • دانشگاه یزد
  • دانشگاه بیرجند

 برای کسب هرگونه اطلاعات درباره بازار کار رشته زبان انگلیسی با مشاوران مرکز سبزتدریس تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت در سراسر کشور – 9099071647

منبع: بازار کار رشته زبان انگلیسی

 


نظر() بازار کار رشته ها ، معرفی رشته ها ، انتخاب رشته انسانی ،

  

بررسی بازار کار و معرفی رشته الهیات و معارف اسلامی

بازار کار رشته الهیات و معارف اسلامی

بازار کار رشته الهیات و معارف اسلامی

برای کسب هرگونه اطلاعات درباره بازار کار رشته الهیات و معارف اسلامی با مشاوران مرکز سبزتدریس تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت در سراسر کشور – 9099071647

رشته ی الهیات و معارف اسلامی یکی از رشته های علوم انسانی است که در دانشگاه های کشور ما به دانشجویان علاقه مند به مباحث دینی و معرفتی آموزش داده می شود ، رشته ی الهیات و معارف اسلامی بیشتر از تمامی علوم به زبان و ادبیات عربی وابسته است و دانشجویان این رشته می بایست تسلط کاملی بر این زبان داشته باشند. رشته ی الهیات یعنی پرداختن به معرفتی عظیم و آشنایی با مبانی و قواعد دین مبین اسلام . چنانچه شما احساس می کنید که به این رشته علاقه مند هستید و از همه مهمتر از پس دروس عربی که به صورت تخصصی ارائه می گردد بر می آیید می توانید این رشته را به عنوان رشته ی تحصیلی خود انتخاب نموده و ادامه تحصیل دهید. برای تحصیل در یک رشته آشنایی و تحقیق در زمینه ی آن بسیار مهم می باشد یکی از مطالبی که در همان ابتدا بایستی بدانید موقعیت شغلی و آینده ای است که در این رشته برای خود می سازید ، مرکزمشاوره تحصیلی سبزتدریس  در این مقاله قصد دارد شما را با این رشته آشنا نموده و چنانچه شما علاقه به تحصیل در این رشته را دارید برای آگاهی شما قدم کوچکی برداشته باشد. به همین خاطر برای رسیدن به این هدف تا پایان مقاله همراه ما باشید و چنانچه پس از مطالعه ی دقیق آن سوالات بی پاسخی وجود داشت می توانید با مشاوران مرکز سبزتدریس تماس حاصل نموده و از راهنمایی های آنان بهره مند گردید.

گرایش های کارشناسی رشته الهیات و معارف اسلامی 

  • گرایش علوم قران و حدیث: در این گرایش به دانشجویان بیشتر در زمینه های تفسیر قران کریم آموزش داده می شود و در طی تحصیل دانشجویان با مفهوم آیات ، تفسیرهای مهم قرآنی ، شان نزول و … آشنا می گردند و همچنین علاوه بر این ها با مطالبی مانند علم‌الحدیث‌، فقه‌الحدیث‌، مجامع‌ حدیثی‌ شیعه‌ و اهل تسنن و … نیز آشنا می گردند.

دروس تخصیی گرایش علوم قران و حدیث شامل : تاریخ‌ قرآن، تاریخ‌ تفسیر قرآن‌ کریم‌ ، تاریخ‌ حدیث‌ ، درایـالحدیث‌ ، فقه‌الحدیث‌، علوم‌ قرآنی‌ ، تفسیر قرآن‌ کریم‌ ، تأثیر قرآن‌ کریم‌ در پیدایش‌ علوم‌ ادبی‌، مروری‌ بر نهج‌البلاغه‌، علوم‌ بلاغت‌ می باشد.

  • گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی : در این گرایش به دانشجویان حقوق و وظایف انسانی را از دیدگاه خداوند بیان نموده و علاوه بر آن به رابطه ی میان انسان و خدا ، انسان ها با یکدیگر ، وظایف انسان ها نسبت به هم ، خود و طبیعت پرداخته می شود.

دروس تخصصی گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی شامل : فقه‌ ، فقه‌ مقارن‌ ، اصول‌ فقه‌ ، آیات‌ الاحکام‌ ، تاریخ‌ فقه‌ و فقها ، احادیث‌ فقهی‌ ، حقوق‌ جزای‌ خصوصی‌ اسلام‌، حقوق‌ بین‌الملل‌ اسلام‌، آیین‌ دادرسی‌ در اسلام‌ ، حقوق‌ جزای‌ عمومی‌ اسلامی‌، قواعد فقه‌ مدنی‌، حقوق‌ خانواده‌، کلیات‌ حقوق، حقوق‌ تطبیقی‌ می باشد.

  • گرایش فقه شافعی : در این گرایش به دانشجویان دروس مشابه با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی آموزش داده می شود و هدف از تدریس این گرایش اموزش احکام عملی اسلام مانند معادلات ، جزا ف عبادات ، شهادت و همچنین اصول از دیدگاه مذهب شافعی آموزش داده می شود . می بایست بدانید که این رشته تنها برای دانشجویان اهل سنت می باشد.
  • گرایش تاریخ فرهنگ و تمدن ملل اسلامی: هدف از ارائه ی این گرایش آشنا نمودن دانشجویان با تاریخ ممالک اسلامی است در طی سال تحصیلی تدریس فرهنگ ، عادات ،رسوم مسلمانان در تمامی نقاط جهان آموزش داده می شود و علاوه بر ان با تاریخ اسلام ، تاریخ تشکیلات اسلامی ،تاریخ نگاری و … نیز اشنا می گردند.

دروس تخصصی تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی شامل : اسلام‌ در برخورد با غرب‌ و استعمار، اسلام‌شناسی‌ در غرب‌ ، متون‌ جغرافیائی‌، تاریخ‌ آموزش‌ و پرورش‌ در اسلام‌ ، جغرافیای‌ تاریخی‌ اسلام‌ ، تاریخ‌ علوم‌ در اسلام‌ ، تاریخ‌ تشیع‌ ،وضع‌ کنونی‌ جهان‌ اسلام‌، تاریخ‌ نگاری‌ در اسلام‌‌، تاریخ‌ هنرهای‌ اسلامی‌‌، تاریخ‌ اسلام‌ از آغاز خلافت‌ عباسی‌ تا پایان‌ آل‌ بویه‌، تاریخ‌ اسلام‌ از سلاجقه‌ تا سقوط‌ بغداد، تاریخ‌ اسلام‌ در مصر و شام‌ ، تاریخ‌ اسلام‌ در مغرب‌ و اندلس‌، کلیات‌ فرهنگ‌ و تمدن‌ اسلامی‌، تاریخ‌ تشکیلات‌ اسلامی‌ ، متون‌ تاریخی‌ می باشد.

  • گرایش فلسفه و حکمت اسلامی : در این گرایش که یکی از گرایش های جذاب رشته الهیات و معارف اسلامی است ، دانشجویان به مطالعه و پژوهش در زمینه ی مطالب فلسفی و عرفان اسلامی مانند تحقیق و پژوهش از دو طریق کشف و شهود و استدلال و منطق می پردازند و علاوه بر آن با مکاتب فلسفی مختلف نیز آشنا می گردند.

دروس تخصصی گرایش فلسفه و حکمت اسلامی شامل : فلسفه‌ اسلامی‌ ، کلام‌ ، حکمت‌ عملی‌ ، منطق‌ ، تاریخ‌ فلسفه‌ اسلامی‌ ، تاریخ‌ فلسفه‌ غرب‌ ، متون‌ فلسفی‌ به‌ زبان‌ خارجی‌ ، عرفان‌ می باشد.

  • گرایش ادیان و عرفان : در این گرایش دانشجویان با تاریخ ظهور ادیان های مختلفی که در دنیا وجود دارد و پیروان بسیاری نیز دارند اشنا می گردند مانند ادیان مختلف خاورمیانه مانند یهودیت ، مسیحیت و … ، ادیان خاور دور مانند تائو و شین تو در کشور های چین و ژاپن ، همچنین ادیان شبه جزیره هند و …

دروس تخصصی گرایش ادیان و عرفان شامل : متون‌ ادیان‌ و عرفان‌ به‌ زبان‌ خارجی‌، ادیان‌ ابتدایی‌ و قدیم‌، ادیان‌ ایران‌ قبل‌ از اسلام‌، دین‌ یهود و مسیحیت‌، ادیان‌ هند، دین‌ بودا و خاور دور، روش‌شناسی‌ ادیان‌ ، معارف‌ شیعه‌، تاریخ‌ فرق‌ اسلامی‌، تاریخ‌ فلسفه‌ اسلامی‌، تاریخ‌ فلسفه‌ غرب‌، کلیات‌ علم‌ کلام‌، تفسیر عرفانی‌ قرآن‌، متون‌ عرفانی‌ فارسی‌، تاریخ‌ تصوف‌ می باشد.

فرصت های شغلی رشته الهیات و معارف اسلامی 

رشته الهیات و معارف اسلامی از آن دست رشته هایی است که می بایست فارغ التحصیلان آن برای کسب درآمد و یافتن شغل مناسب مهارت ها و توانمندی های خود را بسیار بالا ببرند زیرا که بازار کار این رشته دارای مشکلاتی است . دانشجویان رشته الهیات پس از پایان تحصیلات خود می توانند در دائرالمعارف ها – پژوهش های علوم انسانی – مراکز آموزش دینی – مراکز پژوهشی و … فعالیت نمایند.

اگر شما جز آن دسته از دانشجویانی هستید که در گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی تحصیل می نمایید زیاد نگران نباشید زیرا که این گرایش نسبت به گرایش های دیگر رشته الهیات بازار کار مناسبتری دارد و شما می توانید پس از اتمام تحصیلاتتان به عنوان وکیل دادگستری ، مشاور حقوقی ، یا در دفترخانه های اسناد رسمی و ازدواج فعالیت نمایید.

همچنین پرداختن به کارهای پژوهشی و انجام کار نویسندگی یکی دیگر از فعالیت هایی است که فارغ التحصیلان این رشته می توانند به ان بپردازند. به طور کلی در بخش های دولتی برای دانشجویان این رشته فرصت های شغلی زیادی به چشم نمی خورد و تنها برخی از مراکز غیردولتی مانند موسسه گفتگوی ادیان و … هستند که کارشناسان این رشته را جذب می نمایند.

گرایش های کارشناسی ارشد رشته الهیات و معارف اسلامی 

  • الهیات و معارف اسلامی
  • فقه و مبانی حقوق اسلامی
  • مذاهب فقهی
  • فقه و حقوق خانواده
  • فقه سیاسی
  • فقه مقارن و حقوق جزای اسلامی
  • فقه مقارن و حقوق عمومی اسلامی
  • فقه مقارن و حقوق خصوصی اسلامی
  • فقه و حقوق خصوصی
  • فقه و حقوق جزا
  • فقه و مبانی حقوق اسلامی

برای کسب هرگونه اطلاعات درباره بازار کار رشته الهیات و معارف اسلامی با مشاوران مرکز سبزتدریس تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت در سراسر کشور – 9099071647

 

 

منبع: بازار کار رشته الهیات و معارف اسلامی


اولین دیدگاه را شما بگذارید معرفی رشته ها ، انتخاب رشته انسانی ، بازار کار الهیات ،

  

بررسی موقعیت شغلی و معرفی رشته جغرافیا

بازار کار رشته جغرافیا

بازار کار رشته جغرافیا

برای کسب هرگونه اطلاعات درباره بازار کار رشته جغرافیا با مشاوران مرکز سبزتدریس تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت در سراسر کشور – 9099071647

رشته جغرافیا یکی از رشته های است که هم در میان داوطلبان کنکور و هم در جامعه مظلوم واقع شده و شناخت صحیحی نسبت به آن وجود ندارد ، برخی تصور می کنند که دانش آموختگان جغرافیا تنها به حفظ اسامی شهر و کشورها و … می پردازند در حالی که این کار تنها بخش کوچکی از حیطه ی آموزشی آن هاست. در تعریف رشته ی جغرافیا می توانیم بگوییم که با جهان اطراف ، شناخت تاثیر محیط بر انسان ها و بلعکس و همچنین به شناخت ابزارآلاتی که به دست بشر ساخته شده و تمامی رویدادهای طبیعی پرداخته می شود،رشته ی جغرافیا یک علم کاربردی و فنی است که با موضوع مکان مطرح می گردد و به طور کلی مکان را تا جایی که به زندگی انسان ها مربوط شود بررسی می نماید و علاوه بر این ها وظیفه دارد به شناخت ویژگی های زمین مانند سردی و گرما ، سستی و سختی و … نیز بپردازند با توجه به این مطالبی که گفتیم مشاهده ی مستقیم زمین یکی از روش های اصلی مطالعه ی جغرافیا می باشد. همچنین شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ی رشته ی جغرافیا و سایر رشته ها با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی سبزتدریس تماس حاصل نمایید.

شاخه های اصلی جغرافیا

  • جغرافیای طبیعی : در این شاخه به دانشجویان تمامی موضوعات در رابطه با محیط طبیعی و تاثیر محیط بر زندگی انسان را اموزش می دهند ، همچنین در این شاخه دو گرایش ژئومورفولوژی و آب و هواشناسی ارائه شده است.

دروس اصلی مشترک بین گرایشهای جغرافیای طبیعی شامل :جغرافیای قاره ها، جغرافیای کوارترنر، زمین شناسی ایران، مسایل جغرافیایی مناطق خشک ایران، حفاظت خاک، جنگل ومرتع و مسایل آن در ایران، جغرافیای ناحیه ای ایران، متون جغرافیای طبیعی به زبان خارجی، جغرافیای انسانی ایران(1): (جمعیت- اقتصادی)، جغرافیای انسانی ایران (2): ( شهری – روستایی)، نقشه برداری تکمیلی، مبانی محیط زیست، ژئومورفولوژی اقلیمی، کاربرد جغرافیای طبیعی در برنامه ریزی شهری و منطقه ای می باشد.

  • شاخه کارتوگرافی: در این شاخه ، دانشجویان به انواع نقشه ها مسلط می گردند زیرا که تمامی جوامع در ساختار اقتصادی ، فرهنگی ، دفاع ملی و … نیاز به تهیه ی نقشه دارند و این وظیفه ی جغرافیدان است که با نقشه اطلاعاتی را درباره موقعیت و … ارائه دهد.

دروس پایه و اصلی شاخه کارتوگرافی شامل : ریاضیات، سنجش از راه دور، ژئومورفولوژی ایران، جغرافیای آبهای ایران، منابع و مآخذ جغرافیای ایران، متون جغرافیایی به زبان خارجی، جغرافیای خاکها، جغرافیای نظامی ایران، مبانی جغرافیای سیاسی، فلسفه ی جغرافیا، زمین در فضا، زمین شناسی برای جغرافیا، مبانی آب و هواشناسی، جغرافیای آبها، ژئومورفولوژی عمومی، جغرافیای زیستی، کاربرد آمار در جغرافیا، جغرافیای اقتصاد عمومی، جغرافیای جمعیت، جغرافیای روستایی( عمومی و ایران)، جغرافیای شهری می باشد.

  • شاخه جغرافیای انسانی: این شاخه یکی از مهم ترین شاخه های علم جغرافیاست که به دو گرایش گرایش جغرافیای شهری و روستائی تقسیم بندی شده است

دروس‌ اصلی‌ مشترک‌ در‌ گرایش‌های‌ مختلف جغرافیای‌ انسانی‌ شامل : جغرافیای‌ جمعیت‌ ایران‌، جغرافیای‌ روستائی‌ ایران‌، جغرافیای‌ شهری‌ ایران‌، جغرافیای‌ اقتصادی‌ ایران‌، حمل‌ و نقل‌ انرژی‌، اصول‌ علم‌ اقتصاد، نظریه‌های‌ اقتصادی‌ و اقتصاد توسعه‌، متون‌ جغرافیای‌ انسانی‌ به‌ زبان‌ خارجی‌ ، نقشه‌ها و نمودارهای‌ موضوعی‌ در جغرافیای‌ انسانی‌، ویژگی‌های‌ جغرافیای‌ انسانی‌ مناطق‌ خشک‌ ایران‌، جغرافیا و صنعت‌ توریسم‌، ویژگی‌های‌ جغرافیائی‌ کشورهای‌ توسعه‌ یافته‌، ویژگی‌های‌ جغرافیائی‌ کشورهای‌ اسلامی‌، ویژگی‌های‌ جغرافیائی‌ آسیای‌ میانه‌، کاربرد جغرافیای‌ طبیعی‌ در برنامه‌ریزی‌ شهری‌ و روستائی‌، جغرافیای‌ تاریخی‌ می باشد.

  • شاخه‌ جغرافیای‌ سیاسی‌ – نظامی : در این شاخه دانشجویان به عوامل جغرافیایی که در جنگ ها تاثیر گذار بودند پرداخته و علاوه برآن به موضوعاتی مانند وضعیت آب و هوای کشورهای همسایه ، وضعیت ارتفاعات و … می پردازند.

دروس پایه و اصلی گرایش جغرافیای سیاسی – نظامی : تهیه‌ و تفسیر نقشه‌های‌ هوا و اقلیم‌، سازمان‌های‌ بین‌المللی‌، نظامیان‌ و سیاست‌، مبانی‌ و اصول‌ جغرافیای‌ نظامی‌، اصول‌ روابط‌ بین‌المللی‌، حقوق‌ اساسی‌ جمهوری‌ اسلامی‌ ایران‌، مقدمه‌ای‌ بر‌ روش‌ تحقیق‌ در جغرافیا، نقشه‌خوانی‌، مبانی‌ عکس‌های‌ هوایی‌، تفسیر عکس‌های‌ هوایی‌، اصول‌ سنجش‌ از دور، آشنایی‌ با رسته‌های‌ نظامی‌، اطلاعات‌ و عملیات‌، طرح‌ و عملیات‌، اصول‌ آفند و پدافند.

جغرافیا و تحصیل در آن

چنانچه شما قصد تحصیل در رشته ی جغرافیا را دارید می بایست به مباحث علوم اجتماعی نیز علاقه مند بوده و به تحلیل و درک مسائل اجتماعی بپردازید و همچنین برای موفقیت در این رشته دانشجویان بایستی توانایی جسمی بالایی داشته باشند زیرا در این رشته سفرهای علمی و تحقیقات در محیط های شهری ، روستایی و … انجام می گیرد. علاوه بر این ها شما باید به مسائل شهری مانند مشکل ترافیک ،آلودگی هوا و … نیز علاقه مند باشید.

تحصیل رشته جغرافیا در مقطع کارشناسی در طی 4 سال و 8 ترم تحصیلی در 134 واحد درسی به صورت 20 واحد عمومی – 51 واحد دروس پایه – 59 واحد دروس تخصصی – 4 واحد نیز دروس اختیاری ارائه می گردد.

تحصیل رشته جغرافیا در مقطع کارشناسی ارشد در طی 3 سال در گرایش های جغرافیا و برنامه ریزی روستایی – جغرافیا و برنامه ریزی شهری – ناحیه ای-  اقلیم شناسی –  هیدرولوژی –  ژئومورفولوژی –  برنامه ریزی توریسم –  جغرافیای سیاسی – نظامی ارائه می شود.

موقعیت های شغلی رشته ی جغرافیا

1- فعالیت به عنوان محقق در سازمان برنامه وبودجه
2- فعالیت در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی – بنیاد مستضعفان و جانبازان – سازمان جغرافیای نیروی مسلح –
3- اشتغال در سازمان محیط زیست – شهرداری ها – وزارتخانه های آموزش و پرورش – مسکن و شهر سازی
4- فعالیت در جهاد سازندگی – معادن و فلزات – وزارت دفاع و نفت
5- کار در بخش بازاریابی کارخانه ها
6- فعالیت در سازمان های نظامی و سیاسی
7- کار در بخش امور مربوط به توریست ها
8- کارشناسان کارتوگرافی می توانند در سازمان نقشه برداری کشور فعالیت نمایند

 

برای کسب هرگونه اطلاعات درباره بازار کار رشته جغرافیا با مشاوران مرکز سبزتدریس تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت در سراسر کشور – 9099071647

منبع: بازار کار رشته جغرافیا

 


اولین دیدگاه را شما بگذارید بازار کار رشته ها ، معرفی رشته ها ، انتخاب رشته انسانی ،

  

بررسی آینده شغلی و معرفی رشته تاریخ

بازار کار رشته تاریخ

بازار کار رشته تاریخ

 

برای کسب هرگونه اطلاعات درباره بازار کار رشته تاریخ با مشاوران مرکز سبزتدریس تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت در سراسر کشور – 9099071647

رشته ی تاریخ یکی از رشته های قدیمی در گروه ازمایشی علوم انسانی است که کمتر کسی با این رشته آشنایی ندارد ، تاریخ در تمامی دانشگاه های دنیا تدریس می شود و همچنین آن دسته از افرادی که قصد دارند به صورت تخصصی به تاریخ بپردازند در این رشته تحصیل می نمایند ، در جامعه ی ما اکثریت افراد تصور می کنند که دانش اموختگان رشته ی تاریخ تنها به شغل معلمی مشغول خواهند شد این تصور تا حدود زیادی درست است اما در این مقاله به زمینه های کاری دیگری که یک کارشناس تاریخ می تواند به آن مشغول شود پرداخته خواهد شد ، اگر شما علاقه مند به این رشته ی جذاب هستید و قصد دارید که در آن تحصیل نمایید پس تا انتهای این مقاله ما را همراهی نمایید تا به سوالات خود در این خصوص پاسخ داده شود و چنانچه پس از مطالعه باز هم سوالی داشتید می توانید با مشاوران مرکزمشاوره تحصیلی سبزتدریس تماس حاصل نموده و از راهنمایی های مشاوران بهره مند گردید.

بررسی بازار کار و موقعیت های شغلی رشته ی تاریخ

همانطور که گفتیم تنها وظیفه ی دانش آموختگان تاریخ بازخوانی و بررسی زندگی پیشینیان و جوامع گذشته نمی باشد ، با این حال مطالعه و آگاهی در این زمینه ها یکی از اهداف اصلی رشته ی تاریخ بوده است ، اگر تجربه ی این را داشته باشید که پس از مطالعه ی یک کتاب تاریخی سوالات زیادی در پس ذهنتان نقش ببندد پس می توانید درک کنید که برای موفقیت در این رشته می بایست در ابتدا یک روحیه ی کنجکاو و تحلیل گر داشته باشید. در زیر چند حوزه از وظایف و کارهایی که دانش آموختگان تاریخ انجام می دهند را برایتان عنوان می نماییم.

  • حوزه تحقیقاتی : بخش بزرگی از کارشناسان رشته ی تاریخ در سرتاسر دنیا به انجام کارهای پژوهشی ، پروژه ها و برنامه های مطالعاتی می پردازند برخی از این برنامه ها نیز با کمک های مالی دولت ها صورت می گیرد مانند تدوین دانشنامه های چند ده جلدی که به چند سال زمان نیاز دارد و صدها محقق می توانند مشغول به کار شوند ، نمونه هایی از این موارد را در سرتا سر دنیا می توانید مشاهده نمایید مانند تدوین دانشنامه تاریخ جهان . علاوه براین ها برخی نیز به انجام کارهایی با هزینه ی کمتر می پردازند مانند مطالعه و پژوهش در کارهای دانشگاهی
  • تدریس : جمع کثیری از فارغ التحصیلان تاریخ در مدارس به شغل دبیری تاریخ رو می آورند ، بیشتر این افراد در سرتاسر دنیا فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند علاوه بر آن ، امکان تدریس در دانشگاه ها نیز برای آن دسته از افرادی که تحصیلات عالیه در رشته ی تاریخ دارند نیز امکان پذیر می باشد.
  • فعالیت در موزه ها: برخی دیگر از دانش آموختگان تاریخ به فعالیت در موزه ها مشغول به کار هستند و با توجه به سابقه ی شغلی که دارند می توانند در بخش ها و مسئولیت های مختلفی فعالیت نمایند و یکی از وظایف اصلی آن ها ارائه ی اطلاعات صحیح و جالب به بازدید کنندگان موزه می باشد. علاوه بر این ها برخی از تاریخ آموختگان به حفاظت از میراث پیشینیان می پردازند و به عنوان امانت دار و حافظ آثار تاریخی موزه فعالیت می نمایند.
  • فعالیت در کتابخانه ها و آرشیوها : فعالیت در کتابخانه ها انتخاب شغلی یرخی از دانش آموختگان تاریخ می باشد بعد از اینکه فناوری های دیجیتالی گسترده شده و به حوزه کتاب و کتابخانه راه یافتند مشکلات زیاد مالی و .. در این بخش به وجود آمد ، کارشناسان تاریخ می توانند به فعالیت در این حوزه نیز بپردازند.
  • علاوه بر این ها فارغ التحصیلان رشته ی تاریخ می توانند به نویسندگی ، نویسندگی در وب سایت ها ، کار در بخش تولید صدا و سیما و یا به عنوان مشاور تاریخی نیز فعالیت نمایند همچنین آن دسته از افرادی که در مقطع کارشناسی تاریخ تحصیل نموده اند می توانند در وزارت آموزش و پرورش، وزارت امور خارجه، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان موزه‌ها، مراکز اسناد ملی و صدا و سیما به بررسی مسائل تحقیقاتی بپردازند.

تحصیل در رشته تاریخ

در مقطع کارشناسی تاریخ دانشجویان بدون هیچ گرایشی می بایست در 4 سال تحصیلی 135 واحد درسی را به صورت 16 واحد دروس عمومی ، 28 واحد دروس پایه ، 68 واحد دروس الزامی ، 23 واحد دروس اختیاری ، 24 واحد دروس تربیت دبیر بگذرانند.

برخی از دروس رشته ی تاریخ شامل : کلیات و مبانی تاریخ – مبانی جامعه شناسی – قرائت متون تاریخی به زبان خارجی – تاریخ اروپا در قرون وسطی – قرائت تاریخی به زبان خارجی2 – تاریخ تحولات جهان اسلام از سال40 تا 227ه ق – تاریخ تحولات سیاسی ایران در دوره سلجوقیان – تاریخ تشیع 2 از قرن پنجم هجری تا قرن دهم هجری – تاریخ اروپا در قرون جدید – تاریخ نگاری و تحولات آن در ایران و جهان – مبانی تاریخ اجتماعی ایران – تاریخ اروپا از انقلاب فرانسه تاجنگ جهانی اول و … می باشد.

گرایش های رشته تاریخ در مقطع ارشد: تاریخ ایران باستان – تاریخ ایران اسلامی – مطالعات خلیج فارس – تاریخ انقلاب اسلامی – تاریخ اسلام – تاریخ عمومی جهان

برای کسب هرگونه اطلاعات درباره بازار کار رشته تاریخ با مشاوران مرکز سبزتدریس تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت در سراسر کشور – 9099071647

 

 

منبع: بازار کار رشته تاریخ


نظر() بازار کار رشته ها ، معرفی رشته ها ، انتخاب رشته ریاضی ،

  


طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ